pühapäev, 21. aprill 2019

NÄDAL TÄIS PRÜGI JA SELLE SORTEERIMIST

Mõned postitused tagasi kirjutasime prügist ja kuidas meil on läinud sorteerimisega. Nüüd oleme jälle selles valdkonnas olulisi toimetused teinud. Kõikides meie rühmades on uued prügikastid - erinevad värvid, piltidega, kättesaadavad ja nähtavad igale lapsele. Ja oi, kuidas me sorteerimine, igapäev üha targemad!


-Meie uued prügikastid-


8-12. aprillil tegelesime prügi ja selle sorteerimisega. Teisipäeval sõitsime kogu oma pisikese majaga meie naabruses asuvasse Paikre Põlendmaa prügilasse. Seal jätkus uudistamist nii suurtele kui ka kõige pisematele - erinevad prügihunnikud, mitmed põnevad masinad ja isegi kajakad, keda oli raske märkamata jätta. Meile tehti ekskursioon ning räägiti, kuidas prügi prügilasse saab, mida prügiga seal tehakse, kuhu prügi läheb ja üldse kõike olulist, mis puudutab prügi, selle tekkimist ja sorteerimist. Prügilasse oli meil kaasa võetud endi kogutud vanad patareid (maja pealt tekkinud, vanemate ning laste poolt meie kogumiskarpi toodud patareid). Lapsed said oma silmaga näha ja oma kõrvaga kuulda, kuhu patareid lähevad ja miks peab üldse ohtlikke jäätmeid õigesse kogumispunkti viima. Suured tänusõnad veelkord Paikrele selle vahva vastuvõtu eest!


-Kogu Seljametsa maja lapsed prügilat uurimas-


-Palju pakendeid-

-Põnevad masinad-
-Enne kui meid prügilasse lubati, pidime ka kaalule astuma. Meie kogukaal oli sel päeval 1640kg-

-Meie kogutud vanad patareid said uue kodu-


Meie maja Oravakeste õpetaja Aveli osaleb WasteArt projekti töös. WasteArt pojekti eesmärgiks on suurendada inimeste teadlikkust ja muuta harjumusi keskkonnasõbralikumaks: vähendades jäätmeid, kuidas suunata jäätmeid ringlusesse ja taaskasutamise võimaluste tutvustamine. Aveli viis selle projekti raames kõigis meie maja kolmes rühmas läbi prügiauditi. Parim aeg selleks auditiks oli muidugi prüginädal. Auditit tehes arutleti koos lastega prügi sorteerimise vajalikkusest. Valasime välja enda sorteeritud prügi ning vaatasime koos, kas oleme õigesi sorteerinud ja kas saab midagi veel täpsemalt sorteerida. Kaalusime ära enda tekitatud prügi nii enne sorteerimist kui ka pärast sorteerimist. 



-Alustame-
-Paber ja papp-

-Sorteerime, sorteerime...-


-Prügi kaalumine-

-Üks osake sorteeritud prügi-


Prügi sorteerimine ei pea olema tüütu igapäeva tegevus! Meie kogemused juba näitavad, et kõike seda saab ka teha väga põnevalt. Jätkame kindlasti sama tublilt ning soovitame ka Sulle, armas lugeja, prügi sorteerimine endale vahvaks teha! :) :) 



Värvilist kevadet!
Seljametsa suured ja väikesed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED