pühapäev, 28. aprill 2024

AKTIIVNE APRILL

Aprilli tuntakse rahvasuus kui sulakuud ja mahlakuud. Lume sulamine ja pilve tagant piiluv päike pani tõesti mahlad jooksma nii meie vahtra- kui ka kasepuul. Endised veekanistrid täitusid päevas lausa kordi paar mahlaga ning laste kõhud täitusid mineraali rikka mahemagusa veega.

Aprill on olnud Seljametsa majas ka tõeline külvikuu. Istikutesse said Hiirekeste lilleseemned. Lapsed külvasid gasaaniaid, pruudisõlgesid, peiulilli ja mõned floksidki. Oravakesed aga külvasid ettekasvatuseks kasvuhoonesse paprika- ja tomatitaimi. Nii Oravakesed kui Siilikesed on olnud tublid võrsete kasvatajad. Isekasvatatud hernevõrsed maitsevad hästi nii võileiva, supi kui salati sees. Taimede kasvamisel on lapsed hoolega silma peal hoidnud ning nii kastekannu kui veepritsi abil taimekasvu ärgitanud.

Südamenädal viis "Seljametslasi" põnevatele radadele. Siilikeste rühm reisis roheenergia toel sõitva liinibussiga Sindi kärestiku lähistele. Seal uuriti jõevahtu, kirjutati nädalasõna oksaga maha ja kriidiga kivile ning valmistati riisigaleti ja avokaadomäärde võileibasid, mis värskes õhus maitsesid eriti hästi. 


Hiirekesed käisid sõimerühmana esimesel pikemal jalutuskäigul kergliiklusteel ja tutvusid kevadetunnustega. Jalutuskäigul jõuvarude hoidmiseks valmistati enne ka smuutit maasikatest, vaarikatest, banaanist ja õunamahlast. 



Oravakesed külastasid paljude laste tulevast koolimaja ning otsustasid jahedat kevadilma trotsides lasteaeda tagasi matkata. Teekond koolist lasteaeda on tervelt 3,9 kilomeetrit pikk ja tulevased koolijütsid said teekonna läbimisega kenasti hakkama.

Lasteaia hoovialale said üles riputatud ka linnu pesakastid, mida lapsed ikka ja jälle uurimas käivad ja seal erinevaid linnukesi märkavad.

Sellised toredad tegemised olid meil Seljametsa majas aprillikuus. Peagi ootab ees kevadine ja tegus maikuu!


ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED