kolmapäev, 3. jaanuar 2024

HEAD JA TEGUSAT UUT AASTAT!



Loodame, et aasta on alanud tegusalt ja jätkub rohelise mõtteviisi juurutamine ka sellel aastal.

Meie majas igatahes on terve sügis ja talve algus möödunud hoogsalt ning on aeg teilegi meie tegemistest kirjutada. 


Oktoobri alguses jõudsid meie kätte pakikesed, mis sisaldasid mulda ja erinevaid seemneid. Nimelt suvel toimus RIMI kaasava eelarve hääletus ning rahvahääletuse võitis maheseemnetega tegelev ettevõte PLANTOS. Kõik Pärnu lasteaedade rühmad said samasugused pakid. 



Tutvunud videoga proovisime ka meie võrsed kasvama panna. Kahjuks Hiirekeste rühmal see hästi välja ei tulnud. Kas oli probleemiks liiga jahe aknalaud või vähene valgus aga hernes meile ilusaid võrseid ei andnud. Proovisime ka idusid kasvatada aga esimene katse läks aia taha ning idud läksid hallitama. 

Palju paremini läks Siilikeste rühmal, kus õpetajal oli juba varasem kogemus nii võrsete kui ka idude kasvatamisega. Laste lemmikuks osutusid herneste võsud. 


Lähemalt saab lugeda projekti kohta siit: https://www.rimi.ee/uudised/koikidesse-parnu-lasteaedadesse-jouavad-rimi-abiga-vorsete-kasvatamise-komplektid














Isadepäev toimus meil sellel aastal kahe maja koostöös Paikuse majas. 

Lisaks korraldasid Siilikesed juba hommikupoolikul õuesõppepäeva, Õuesõppepäeval katsetati liivast kookidega, kirjutati isadele ja joonistati. Hiljem toas sai juba päris pirukaid küpsetada ja õhtu lõppes Paikuse Majas ühise isadepäeva üritusega erinevates töötubades. Isadele etendati etendus ning sai osaleda erinevates töötubades ning heategevuskohvik müüs vanemate küpsetisi. Meie maja õpetajad juhendasid meisterdustoas, kus isad valmistasid koos lastega helkurkleepudest helkureid, kaunistuseks nööbid. Kleepsumaterjal oli tootmisjääk ja lasteaiale kingitud. Nii sai igati rohelisele koolile vääriline töötuba.




Sellel aastal tuli lumi maha varakult ning ei ole me ära unustanud ka linnukesi, kellele on maja ees üles riputatud pekitükid ning söögimajja pannakse päevalilleseemneid ning pargis ripub söögitops mida samuti täidame seemnetega.



Paikuse Lasteaia Seljametsa Maja Siilikesed (4-7) meisterdasid vanematega koostöös kingakarpidest kuuse, et osaleda ,,Pere ja kodu" konkursil ,,Roheline kuusk". Kuuse kaunistamisel kasutati veel katalooge, millest lapsed kleepisid kette ja läikkartongist CD-de karpe tähekeste ning ehete valmistamiseks. Guassidega värvitud karbid ühendasime kokku kuuma liimiga.










Lisaks tahaksime näidata teile selle aasta jõulupakikest, mis erineb eelnevate aastate omast. Nimelt sellel aastal pani paki kokku juhtkond, valides sellele täiesti teistsuguse sisu, kui tavapäraselt. Pakike koosnes orgaanilistest YUMEARTH pulgakommidest, puuviljasnäkkidest. Arthur's breakfast küpsisepakist.

Tagasiside lapsevanematelt oli väga positiivne. Oldi rõõmsad, et lasteaed on valinud nii tervisliku jõulupaki sisu.

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED