neljapäev, 4. aprill 2019

MEIE PROJEKTID

Tänaseks postituseks on meie õpetaja Kaire Holmi artikkel, mis tutvustab lasteaias käimas olevaid projekte. Kõik need projektid sobivad ka Rohelise kooli temaatikaga.


Paikuse lasteaed on loodust ja keskkonda armastav ning õpetab lapsi juba maast madalast loodusesse sõbralikult suhtuma. Lasteaedades toimetatakse palju õues,  sorteeritakse prügi ja tehakse erinevaid õppekäike.  Kogu lasteaiapere osaleb Rohelise kooli programmis ning selle raames toimuvas projektis ,,Suur taimejaht!”. Lasteaed on liitunud projektiõppe programmide: “Tere, kevad!”, Räpina aianduskooli “Tomatisõbrad” ning Suukooli kampaania “Hambad puhtaks”.

Selle õppeaasta viimane suurem väljasõit toimus Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahastusel. Selle projekti “Kasvatajad meie ümber” kirjutasid  Seljametsa lasteaia õpetajad Kaire Holm ja Aveli Afanasjeva. Eesmärgiks oli tutvustada lastele suurtootjaid, kelle toodang on mahe ja puhas kemikaalidest.

Õppekäik viis Paikuse lasteaia Paikuse maja ja Seljametsa maja lapsed külla Pajumäe mahetallu Viljandimaal, seal ootas noori teadmishimulisi lapsi taluperemees Viljar Veidenberg oma truu ja sõbraliku kaaslase koer Dingoga.

Talunik tutvustas lastele talu igapäevatoimetusi. Laudas hõljuvad lõhnad lastele eriti ei meeldinud, elevust tekitas hoopiski võrdlus, et silo on lehmade kompott.  Suurimat rõõmu valmistasid loomulikult vastsündinud vasikad.

Peale põhjalikku ringkäiku söödahoidlas, lehmalaudas ja lüpsiplatsil, suundus taluperemees lastega tootmishoonesse, kus tutvustas  kõigile piimast saadavaid mahetooteid. Lisaks oli pererahvas valmis seadnud degusteerimislaua, mida ehtisid talutoodangud: kohupiimakreemid erinevate moosidega, mahepiim, kama, maitsestatud ja maitsestamata jogurt. Maitseelamus oli võrratu!

Erinevad projektid jätkuvad õppeaasta lõpuni. Hetkel käib lasteaias usin taimede kasvatamine. Istikuid saab ostma ning vaatama tulla Seljametsa külalaadale, kus lapsed ise tutvustavad ning kauplevad taimedega.



Postituse lõpetuseks mõned pildid vahvast õppekäigust Pajumäe mahetallu.


























Mõnusat kevadet!
Tervitavad Seljametsa suured ja väikesed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED