kolmapäev, 27. veebruar 2019

RÄÄGIME PRÜGIST!

PRÜGI JA SORTEERIMINE - MEIE IGAPÄEV


Prügi on teema, millega puutume kokku kogu aeg - nii lasteaias kui ka kodudes. Oleme Seljametsas võtnud üheks oluliseks prioriteediks prügi sorteerimise. Kindlasti kuulub siia ka oskus toota võimalikult vähe prügi.

Oleme esimesed pisikesed sammud juba astunud, kuid on ka veel väga palju teha, et prügi sorteerimine oleks maksimaalne ja õige. Alustasime lihtsamast - iga rühm leidis lahenduse, kuidas ja mida sorteerima hakata. Sorteerime nüüd kõigis kolmes rühmas biolagunevaid jäätmeid, paberit ja pappi, olmeprügi ning pakendijäätmeid. Hetkel on prügi sorteerimiseks iga rühm ise leiutanud sobiliku anuma/kasti/kotikese. Järgmiseks oleme püstitanud eesmärgi soetada kogu majale kindlad, värvilised prügikastid, mis hõlbustavad mõista sorteerimist. Lisaks oleme rühma stendidele üles ripitanud sorteerimise juhise, millega saavad tutvuda kõik, kes igapäevaselt rühmaruumidest läbi liiguvad.

Aga kuidas prügi vähem toota? Näiteks meie maja suuremad lapsed tõstavad endale ise söögiportsud, arvestades, kui palju nad süüa jaksavad, et mitte toitu niisama ära visata. Kasutame paberijääke meisterdamiseks ning taaskasutame asju, mis on taaskasutuseks sobilikud.

Piltide peal mõned meie lahendused, kuidas hetkel rühmades prügi sorteerimine on lahendatud:

Biolagunevad jäätmed. 

Paber ja papp.

Olmeprügi.
Eelmisel aastal osalesime ka patarei- ja küünlaümbriste jahil. Sel aastal ametlikku jahti ei toimunud, kuid jätmise siiski alles meie maja koridori peale kogumiskastid - ja need on täitumas.


Meie lasteaia Paikuse majas käisid jaanuaris külas jäätmesorteerijad. Kaks vahvat tegelast tutvustasid lastele, kuidas ja mida sorteerima peab. Ka Seljametsa maja koolieelikud olid sinna uudistama oodatud. Lastele väga meeldis ning kindlasti sai iga laps sealt midagi uut ja põnevat teada või siis kinnistusid juba kuuldud teadmised. Piltidelt võib näha, et lapsed said ka ise kohe proovida, kuidas prügi sorteerida.




Sorteeri ka sina prügi! :)


Seljametsa suured ja väikesed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED