kolmapäev, 19. aprill 2023

 Edukaks tunnistatud projektid aitavad elavdada lasteaialaste igapäevaelu

Paikuse Lasteaia mõlemas majas on sel aastal käimas mitmed erinevad projektid.

Õppeaasta algas kohe heade uudistega, sest Keskkonna Investeeringute Keskuse poolt saadi rahastus koguni nelja õppekäigu toetuseks.

Nii said meie lapsed külastada C. R. Jakobsoni talumuuseumi Kurgjal, kus tutvuti talulapse tegemistega vanal ajal. Seljametsa lapsed käisid Soomaal tutvumas ja uusi teadmisi loodusest omandamas.

Kolmas rahalise toetuse saanud õppekäik viis lapsed Pärnu linnas asuvasse Pernova Loodusmajja, kus

uudistati põnevat maja koos kõige sinna juurde kuuluvaga. Avastamisrõõmu jagus kõigile. Soovitame minna uudistama, kes veel käinud pole.

Projekti neljas ja viimane õppeprogramm sel õppeaastal viib mudilased Pärnu keskuslinna, et koos uurida parki ja metsa kui väga rikkalikke elukeskkondi. Tänu toetusmeetmetele saame laste õppekasvatustegevusi ilmestada ning igapäevastesse tegevustesse vaheldust pakkuda. Uueks õppeaastaks on kindel eesmärk sama toetusmeedet kasutada.

Kahe maja koostöös sai kirjutatud projekt ka PRIA-le, mis meie suureks rõõmuks sai samuti

rahastuse. Nüüd saavad lapsed hakata ise kasvatama tomateid, kurke ning erinevaid maitsetaimi oma

söögilaua rikastamiseks. Lisaks seemnetele ostsime ka kõiksugu taimekasvatuseks vajalikke tarvikuid

alates taimetugedest kuni kühvliteni. Mitmed rühmad on seemned mulda pistnud ning taime kasvuprotsessi jälgitakse suure huviga.

KIK-i toel saab ellu viidud sel õppeaastal veel üks üsna mahukas projekt nimega „Keskkonnahoidliku ja vastutava käitumisviisi kujundamine Paikuse Lasteaia laste ja personali seas“. 

Projekt koosneb mitmest osast ning ühe osana saab Seljametsa maja endale õuesõppe läbiviimiseks lauad ja toolid. 


 









Paikuse majja peaks üsna pea saabuma lastele õuetegevuse rikastamiseks ka mudaköögid. 

Mõlema maja personalile toimus koostöös Balti Keskkonnafoorumiga koolitus, mille käigus said

täiskasvanud teadlikumaks erinevatest ohtlikest ainetest meie ümber. Kõrva taha sai koolituselt panna nii mõnegi tarkusetera, mis kulub ära töös lastega, kuid kindlasti ka koduses majapidamises tähelepanu väärib.

Sama projekti raames toimus töötajate ühine väljasõit Tartu Loodusmajja. Siinkohal soovime tänada

kõiki peresid, kes sel päeval lasteaiale paindlikku töökorraldust võimaldasid. Väljasõidul osaleti ikka selleks, et saada läbi koolituse ise targemaks ja teadlikumaks ning seeläbi ka lastes keskkonda väärtustavat maailmavaadet kujundada. Tartu Loodusmaja on asutusena eeskujuks kõigile, kes soovivad tegutseda keskkonda säästvalt ning seda me ka uudistamas käisime. Lasteaiapere soovitab kindlasti Tartusse sattudes külastada loodusmaja, kus leiavad tegevust nii pere suured kui  ka väikesed liikmed.


Kaire Holm ja Eve Närep

Rohelise Kooli meeskondade juhid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED