neljapäev, 1. detsember 2022

Kiire töö kõrvalt oleme nüüd leidnud aja, et teiega jagada meie tegusa sügise tegemisi. 


Alustaks septembrikuu keskpaigas toimunud Maailmakoristuspäevaga. Nimelt mitu aastat oleme meiegi oma maja lastega hoolsalt Seljametsa külast prügi koristanud. Jagame tavaliselt ära piirkonnad ning siis iga rühm saab omale sobival hetkel minna prügi koristama. Kahjuks leidub igal aastal ikkagi suurel hulgal mida koristada. Kilet, pudeleid, plastikust esemeid, suitsukonisid jm. 

Septembris jõudsid meie maja koolieelikud osaleda ka Pärnus toimunud koolieelikute rannajooksul mida korraldab Pärnu lasteaedade ühenduse Terviseedendus liikumisõpetajate aktiiv ning ürituse eesmärk on suurendada liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu ning tõsta liikumisharrastuse-, spordi- ja tervisealast teadlikkust.

Soojenduseks näitasid karu, jänes ja rebane, kuidas saab tantsides käed-ja jalad soojaks, et piisavalt kiiresti joosta.  Liival tuli läbida kindlaksmääratud distants ning iga lõpetanu sai kaela ka ilusa medali. Kuna tagasisõiduni oli natuke aega, siis said lapsed mängida ja ronida rannas mänguväljakul ning tutvuda rannapargis Pärnu kuurordielevantidega.

Oktoobri alguses käisid koolieelikud tutvumas Soomaa ürgse loodusega. Õppeprogramm viis meid Soomaa rahvuspargi südamesse Kuuraniidu õpperajale. Kogunesime Kuuraniidu parklas, kus meid ootas retkejuht Triin Tamme. Toimus sissejuhatus ning omavaheline tutvumine.

Seejärel liikusime lõkkeplatsile, kus mängude abil tuletasime meelde metsas elavad loomad ning kasvavad taimed. Matk, 1 km, toimus mööda laudteed, mis teeb ringi vanas kõdusoometsas. Raja ääres kasvavad suured ja võimsad puud. Laudteel liikudes suunas retkejuht meid märkama enda ümber loomade tegutsemisjälgi. Ronisime madala vaateplatvormi otsa, et tunda end korraks metsahiiglasena. Retke jooksul arutlesime selle üle, mis on mets, kes seal elavad ning kuidas inimene metsi mõjutab.

10-16.oktoober toimus ka OÜ Paikre korraldatud vanapaberi kogumise kampaania, kuhu oodati vanu ajalehti, ajakirju, joonistuspabereid, raamatuid (ilma kaanteta), pappmaterjali. Vanemate abil kogunes Hiirekeste saagiks 700 kg ja Siilikeste rühmal 540 kg.

Üritustest on toimunud veel isadepäevale pühendatud NUTIJAHT. Isad ja lapsed said läbida liikumisõpetaja koostatud raja nii, et telefon näitas suunda ja iga sammuga vähenesid meetrid ekraanil. Raja läbimiseks kulus kiirematel 20 minutit. Punktidesse jõudes tuli lahendada erinevaid ülesandeid.


Ürituse lõpetuseks jagasime mööda hoovi isad ja lapsed võrsete vahemaadega laiali ning toimus ülemaailmse aktsiooni "RUNNING OUT OF TIME" raames, mesilaste toetuseks teatejooks. Teatejooksu pulk oli valmistatud mesilasvahast.


Kuna tegevusi ja teemasid mida sooviks teiega jagada on nii palju, siis jätkame kasvuhoonet, aeda, looduslikku materjali ja toitu puudutavate teemadega lähiajal avalduvas järgmises blogipostituses.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED