pühapäev, 9. juuni 2024

2023/24 ÕPPEAASTA LÕPETAMINE

Tere taas!

Mai- ning juunikuu on kulgenud Seljametsas mõnusas õuesõppe ja üleüldises õues lustimise rütmis. Kuumade ilmade tulekuga seoses on rühmades kasutusele võetud veepudelite süsteem. Lapsed toovad esmaspäeval oma veepudelid lasteaeda, kus need saavad puhta kraaniveega täidetud, ning viivad pudelid nädalalõpus koju pessu. Saate nüüd aga lähemalt lugeda, kuidas meie maikuu teine pool on läinud.

Spordinädala raames toimus Seljametsas nii mõndagi huvitavat ja tervislikku. Suured ja väikesed töölised eemaldasid õuealalt kõik autorehvid, mis varasemalt olid kasutuses nii mängualal kui ka taimepeenras. Maha said korralikud puidust taimekastid, mida ehivad meie maasikad ja salatilehedki.


Väikesed Hiirekeste põnnid käisid "poes" ning valisid endale ostukotti vaid kõige tervislikumat kaupa. Kunstitöö käigus leidsid kasutust prügikasti järjekorras olnud reklaamlehed, mida kortermajade postkastide peale kogutakse.

Spordinädala kulminatsiooniks oli muidugi meie tubli liikumisõpetaja Kaie korraldatud spordipäev, millest võtsid osa kõikide rühmade lapsed, kes olid jagatud eri värvi tiimidesse. Igal võistkonnal tuli läbida 8 ülesandepunkti, milles sai ronida, täpsust visata, tasakaalu hoida, hüpata, joosta ja palju muud. Nagu spordis ikka, tuli päeva lõpus välja selgitada võitja ja kindlasti sai ülekaaluka võidu - SPORT! Vaata meie spordipäeva kokkuvõtet ka VIDEOST.

Siilikeste rühm osales Tervise Arengu Instituudi projektis Seikluste Laegas, mille raames mõõdeti lapsi sel õppeaastal kaks korda, uuriti toitumisharjumuste kohta ning rõhutati piisava liikumise ja vee tarbimise tähtsust.

Oravakeste rühmal toimus aga 30. mail eriti tähtis sündmus. Nimelt saadeti kooli 6 tublit koolijütsi ning eriti kiire lasteaiatee spurdi tegi ka üks tubli Siilikeste rühma kasvandik. Lapsed esitasid lasteaia lõpetamise puhul näidendi viimasest käigust muinasjutu maale. Armsad lapsevanemad aga kinkisid lõpukingiks uue viljapuu meie värskelt rajatud viljapuuaeda.

Maikuu lõpetasime aga lastekaitsepäeva tähistamisega. Puhusime täis Päästeametilt kingituseks saanud õhupallid, tõime õue mullitaja ning nautisime marja-smuutit. Lapsed nautisid ilusat ilma, õhupalle ja mullide tagaajamist väga. Katki läinud õhupallid korjasid lapsed usinalt õuealalt kokku ning hiljem sorteerisime need toas õigesse prügikasti.

Sellega loeme 2023/24 õppeaasta lõppenuks, kõlanud on lõpuvile. 

Täname tähelepanu eest ja kohtume taas sügisel.

Päikselist suve kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED