esmaspäev, 3. jaanuar 2022

 Advendiaeg Seljametsas 

Aeg on märkamatult möödunud. Tähistatud on pühad ning vana-aasta ära saadetud ning uus vastu võetud!

Meil Seljametsa majas tähendas detsembrikuu 
seda, et maja tuli pühadeks kaunistada, tuppa tuli tuua kuused ning ega hoovialagi ilma eheteta saanud. Selles, et ka õue kuusk ilusad pühadekaunistused külge sai, tuleb tänada kõikide rühmade lapsi. 

Alusame aga algusest. Et jõulud tulla saaksid, selleks tuleb tähistada ka advente ning ka me oleme igal esmaspäeval lasteaia hoovis kogunenud, et järjekordset adventi tähistada.

1.advendil tulid lastele külla Mašha ja Mišha, kellega koos lauldi ja tantsiti. Hoovis aga kuusk oli täiesti ilma eheteta ning külalised olid seda märganud ning igale rühmale kaasa võtnud kotikese, kus sees olid taaskasutuskastist litud lõngakera, erinevat värvi läikivat pappi, munadepühade munade kestasid ning nahast paberit. 

Mašha ja Mišha teadsid, et järgnevad kolm adventi on iga rühma korraldada ning andsid lastele ülesande, kotis leiduvatest vahenditest, meisterdada kuusele kaunistusi. 



2.advent oli korraldada Siilikeste rühmal. Väikesed Siilikesed olid nii tublid ning luuletused ja laulud olid kõik peas. Koos mängiti ringmänge ja tantsiti. 

Siilikesed valmistasid Mašha ja Mišha toodud taaskasutusmaterjalist suured nahast lipsud, läikiva paberiga täidetud kuulid ning ilusa jõulupärja.  

Hoovi olid jäänud magama ka kolm siilikest, kes võtsid pessa kaasa piparkoogitaigna. Orienteerumise ja mõistatamise käigus leiti siilikesed ülesse ja rühmad said piparkoogitaignad kaasa võtta. 


3.advendi korraldasid Oravakesed, kes laulsid ja esitasid luuletust. Nagu ka Siilikestel, oli ka Oravakestel kõik viksilt ja viisakalt selgeks õpitud ning pühademeeleolu kasvas tublisti. 


Oravakesed olid kuusele meisterdanud pika-pika keti, munade kestadega sai valmistada lindude rasvapalle. .... 

Hiljem kutsuti kõik lapsed meisterdama käbidest, rasvast ja seemnetest linnukestele talveks toitu. Käbi tuli kasta sulatatud rasva sisse ning peale panna seemneid. Järgmisel päeval nägime, et linnud olid väga õnnelikud ning sõid puu otsa riputatud maiustusi hea meelega.









Viimane, ehk neljas advent jäi korraldada Hiirekeste rühmal, kes esitasid lasteaiale etenduse "Päkapikk, kes kaotas oma mütsi". Lastel oli tekst ilusasti peas ning seljas kodus meisterdatud kostüümid.

Päkapikule tahtsid oma mütse laenata jänkukesed, lumehelbekesed, tutt-tihased, karud kui ka Une-Mati. aga kahjuks ei tundnud Päkapikumaa valvur Päkapikku ära ning valede mütsidega Päkapikk sisse ei saanud. Oma kodus juurest leidis Une-Mati ta punase mütsi ning lugu lõppes õnnelikut. Päkapikk jõudis õigeks ajaks Päkapikumaale tagasi, et lastele jõuludeks kinke pakkida. 



Taaskasutusmaterjalist meisterdasid Hiirekesed  nahast põdrad, läikivad kuuseehted ning lõngast lõngapallid. Koos riputatid kõik kuusele kaunistuseks. 

Tore on see, et kõik rühmad said küll samade taaskasutusmaterjalidega kotikesed aga ehted, mis meisterdati, olid kõik erinevad. Meie kuuseke sai selleks aastaks küll väga kauni rüü!


Loodame, et kõikil möödusid pühad sama sisukalt ning toredalt, kui meil :) 

Ilusat uut aastat kõigile! 

 












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED