esmaspäev, 10. veebruar 2020

KUNA TALI ON VEEL TAEVAS...

Novembrikuus isadepäeva üritusel meisterdasid isad koos lastega lindudele uhked pesakastid. Kahjuks ei leidnud me siis kohe õiget aega, et pesakastid üles riputada. Kuna tali on veel ikka taevas, siis meie õueala ja park näevad välja väga varakevadised. Seega arvasime, et nüüd on küll õige aeg pesakastid üles panna, et päris kevade saabudes saaksid linnud endale uhked uued pesad ehitada. 

Leidsimegi ühe sobiva kolmapäeva ennelõunase aja, kui kaks isa Siilikestest ja sama palju Hiirekestest tulid lasteaeda pesakaste paigaldama. Kogu Seljametsa maja lapsed oli ka ennast selleks ajaks õue sättinud, et osa saada tähtsast sündmusest. Et aga lastel ikka kindlasti oleks põnev ning mänguline õueaeg, siis kutsusime lustima ka Metsavana. Metsavana on meie maja üks tore maskott, kes vahest tuleb ja tutvustab lastele erinevaid loodusega seotuid teemasid. Sel korral oli Metsavana ametis lindudega.

Lastele oli korraldatud pisike viktoriinilaadne mäng. Mängu jaoks oli parki erinevate puude juurde asetatud kuue linnu pildid, kes võiksid tulla meie uutesse pesakastidesse. Iga pildi kõrval oli ämber. Lapsed jaotati gruppidesse ning iga grupp sai endale ümbriku kuue linnu nimega, lisaks kuus rahvapärast lindude nimetust. Õpetaja abiga leidsid lapsed õige nimetuse õige pildi juurde ning lisasid sinna ka rahvapärase nimetuse, mis tundus sobivat. Kõik vastused kogunesid ämbritesse. Mängu lõppedes kontrolliti ühiselt vastuseid. Kõikide lindude vastused olid õiged, kuid rahvapärased nimetused tegid palju nalja ning nendega nii täppi ei läinud.

Kes aga viktoriini tehtud sai, veetis aega käbide korvi loopimisega. Kõik osavõtjad said Metsavanalt autasu - ikka tervisliku ampsu. Lisaks paigaldasime samal päeval õuealale sademetemõõtja, millega saab ka tuult jälgida ning temperatuuri kraade uurida. 

Aga nüüd tahaks ju uisutama minna enne kui linnud saabuvad. Loodame, et meie uus kraadiklaas ikka näitab varsti miinuseid ka! ;)


Kohtume varsti!


Mõned pildid ka:

Tule ütle "Tere" Metsavanale!

Nii meie pesakastid üles pandi.

Viktoriin - käib just arutelu, et mis lind küll sellel pildil olla võiks.

Käbivise.

Ühine vastuste kontroll.

Sademetemõõtja paigaldamine.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED