reede, 18. jaanuar 2019

PÄEVAMATK - METSLOOMADELE SÜÜA VIIMAS

ÜHINE MATK METSA ÄÄRDE  Paw Prints on WhatsApp

METSLOOMAD JA PAIGALINNUD NÄDALATEEMA RAAMES

Oleme juba paar nädalat usinalt uues aastas toimetanud. Teinud plaane ja ideid kogunud, kuidas selle õppeaasta teise poole veedame. Kõik põnev saab siia ka kindlasti kirja. 

Selle aasta esimeseks postituses on natuke juttu ja palju pilte meie kogu maja ühisest matkast "Metsloomadele süüa viimas."

Seljametsa lasteaia lastel on vedanud - mets ümberringi. Hoovi peal võib vahest kohata kiirustavaid oravaid ning vaadelda erinevaid metslinde toidulaual, mille neile maja ette oleme püstitanud. Igal aastal püüame omalt poolt aidata metsloomi ja linde, kes meile siia talvituma on jäänud. Vahest valmistame ise midagi põnevat neile söögiks (näiteks rasvapalle, pihklakakette). Sel korral tõid lapsed ise omal soovil vanemate abiga kodust midagi meelepärast kaasa. Toidukott oli rikkalik - porgandid, kaalikad, salatilehed, õunad, kapsad, tammetõrud, leib ja erinevad saiakoorikud. Söögi transpordiks kasutasime kelke, sest tee metsa äärde on ühe lasteaialapse jaoks parajalt pikk. Eks kelgud said tagasi teel kasutust ka teisipidi - kõige pisemate jalavaeva vähendamiseks. :)
Metsatukast, kuhu toidu otsustasime laotada, oli näha lumel loomajälgi. Aga siit tuleb nüüd pisikene galerii meie lõbusast matkast. 

Ja matk algab.

Pikk, pikk on tee...

Peaaegu kohal. Lahe!

Natukene veel sumpamist õige kohani.
Leidsime jälgi.

Ja veel jälgi.
Nii hea on teha head.

Rõõmu kõigile - lastele ja loomadele.

Kõik toit peab saama jagatud.

Lapsed toimetamas viimaste toitudega.

Nii mõnus, et nosiks või ise.

Head isu loomakesed!

Oli väga vahva ja õpetlik matk.

Üks väga pisike osa meie heateost.
Uute seiklusteni! Seniks aga rõõmsat meelt ja lumiseid hetki! ❄️ 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED