kolmapäev, 2. oktoober 2024

Aiasaaduste korjamine ja retked looduses

Sügisannid Seljametsas

Nüüd, kui kiiremad sügistoimetused õues on tehtud, on ka viimaks aega kirja panna, milliseid sügisande me enda ümbert leidsime.

Augusti lõpul said üles võetud kartulid. Kõikide rühmade lapsed aitasid esmalt pealsed eemaldada ja siis sonkisid maa seest välja kartulid. Saak oli hea ja rändas otse kööki meie toiduvõlurile. Tänaseks päevaks on kartulid muidugi söödud - oli oi-kui-hää.


Siilikesed käisid jalutuskäigul kergliiklusteel ja metsaviirul. Puulehtede ja rasvakriitide abil said paberile maalitud imeilusad sügismustrid. Vaadake vaid!


Seljametsa maja kõige pisemad leidsid üles aga s-u-u-u-r-e aarde! Nimelt peitus lehtede varjus palju suuri kõrvitsaid, mis kõik said üle patsutatud ja nuusutatud. Tänaseks päevaks on kõrvitsad üleski võetud ja kööki toimetatud, et saaks talv läbi maitsvat kõrvitsasuppi nautida.



Hiirekesed otsisid sügisetunnuseid. Lisaks värvi muutvatele lehtedele ja lendavatele linnuparvedele silmasime lasteaia kõrval pargis paari seent. Otsustasime aga võõrad seened kasvama jätta.




Ilus loodus meie ümber inspireerib looma ilu ka tubastes tingimustes. Nii püüdsid Oravakesed guašši abil paberile sambla ja pohlad ning Hiirekesed vahtralehed.



Nüüd kui kõhud on mõnusalt õuntest punni söödud saame minna järgmiste toredate tegemiste juurde. Kirjutamiseni järgmine kord!

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED

ÜLEMAAILMNE KESKKONNAHARIDUSPROGRAMM  ROHELINE KOOL Tere armas blogilugeja!   Seljametsa lasteaed otsustas üksmeelselt liituda Rohe...

ROHELINE KOOL JA SELJAMETSA LASTEAED