Ressursikulu

Rohelise Kooli tegevuskava

Keskkonna põhimõtted

Keskkonnaülevaatus

Protokollid

neljapäev, 17. september 2020

KEVADEST SÜGISENI

Armas lugeja, oleme vahepeal päris mitu kuud hoidnud enda tegemised saladuses. Aga tegelikult ei ole meil midagi salajast, lihtsalt toimetusi oli nii palju ja siis tuli suvi ning nüüd sügis ja uus õppeaasta on olnud tempokas ja täis põnevaid tegemisi.

Alustame algusest ning meenutades seda teistsugust kevadet kui tavaliselt õppeaasta lõppedes on olnud, tuleb kohe meelde, et Sõpruseteradest kasvanud lillherned lõid suveks ka õitsele. Meie maja kõige uhkemalt kasvanud herned tulid Hiirekestelt. Nemad istutasid oma taimed veel õue peenrakastigi ning tulemuseks sai süüa herneid ning nautida lilleherne ilu. Jõudsime ka fotona kõik jäädvustada.                                                





Üks väga tähtis uudis jäi meil ka kevadel jagamata. ROHELINE LIPP - me olime tublid ning kaitsesime aasta tagasi saadud rohelist lippu edukalt. Saime kingituseks Rohelise Kooli laualipu, seemnete paki, natukene maiustamist ning tänukirja presidendilt. Seemnetele me veel pole leidnud õiget kohta, kuhu nad külvata. Aga oma koha meie õuealal leiavad nad kindlasti. 


Uusi asju meie õuealale kerkis sel suvel eriti usinalt. Meil on väga jõuliselt kasvavad suvikõrvitsad ja kõrvitsad. Saaki aina tuleb ja tuleb. Ja ise sööme ka kõik ära. Siis on meil veel täiesti uus komposter, mille kasutamist me nüüd järjest harjutame. Igas rühmas on oma ämbrike, kuhu kogutakse päeva jooksul tekkinud jäätmed, mis komposterisse sobivad. Prügi sorteerimine on lastel juba päris selge, nüüd tuleb ka komposteri kasutamine igapäevaseks harjutada. Komposteril on puudu veel kaas, aga küllap ka selle varsti valmis teeme. 

                                                                                                               

     


Komposter


Selle postituse viimane ja mitte vähem olulisem lõik, tutvustab meie nädal tagasi valminud mudakööki. Alustasime selle väikse projektiga juba kevadel, kui meie tublid vanemad tõid kogu vajaminema ehitusmaterjali. Nüüd sügisel jätkasime oma idee edasi arendamist ja teised tublid lapsevanemad leidsid sobiliku päeva ning mõne tunniga oligi Seljametsa lastele vahva mudaköök valmis. Meil on ikka väga vedanud, et meil on nii ägedad ja ettevõtlikud pered, kes alati meie ideid toetavad ning rõõmuga aitavad neid ellu viia. Suur aitäh! Pisikene galerii ka, kuidas mudaköök valmis.



          
                                                                              

      








Järgmises blogipostituses muljetame septembri alguses toimunud lasteaia sünnipäevast, mille keskmeks teemaks(lisaks muidugi sünnipäevapeole ja tordi söömisele) sidusime ka Rohelise Kooli ühe teemadest  "Vesi". 

Kohtumiseni! :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar